Кирил Димески – |< ! R #


Заушки

Posted in Општа од Кирил Димески на 6 Февруари, 2009

АПЕЛ ДО СИТЕ !!!

Прекинете да се движите во места на кои има голема фрекфенција на луѓе бидејќи ВРИЕ од ЗАУШКИ.
Особено генерацијата од 1990 – 1993 е најпогодена.

Advertisements

Posted in Општа од Кирил Димески на 28 Декември, 2008

ПОЧИТУВАНИ ПРИЈАТЕЛИ

Здравиот човек има стотина желби, а болниот само една-да биде здрав.

Нашата најмила Емануела Грижоска има само осум месеци.Докторите во Бугарија кај Емануела открија тешки срцеви аномалии, кои можат успешно да се отстранат со хируршка интервенција. Емануела сеуште е мала и незнае за својата болест, не знае да ја искаже својата најголема и единствена желба-да биде здарва, дека има право на живот. Нејзината насмевка ги кине нашите срца, а најтешко од се во овој момент е што сме свесни дека со нашите солзи не можеме да и помогнеме. За операција се потребни 13.000ЕУР од кои што ние треба да платиме 20% или околу 3.000ЕУР кои никако не можеме да ги собереме.

Надежта дека во Македонија има добри и хумани луѓе, кои ќе сакаат да помогнат да продолжи животот на нашата најмила Емануела, е единствана светла точка пеколот во кој секојдневно живееме.
Почитувани пријатели, Ве молиме да ја покажете Вашата хуманост и човекољубие, да помогнете да се спаси животот на Емануела.Операцијата е планирана за месец февруари 2009год. Се надеваме дека до тогаш , со Вашата хуманост и несебичност, ќе успееме да собериме доволно средства.

Средствата можете да ги уплатите на жиро сметка:

Емануела Грижоска

30021000007858 Комерцијална банка – Прилеп

075/143-161 – Донација од 100 денари

Нашата искрена благодарност, среќната насмевка на лицето од нашата мила Емануела ќе беиде најголема награда за Нас и за Вас.

Дејан и Милица Грижоски


Номинален или реален

Posted in Општа од Кирил Димески на 25 Декември, 2008

Деновиве бев испрашан по предметот Економија за 4-та година. Одговарав за БДП (Бруто домашниот производ). Наеднаш се потсетив дека министерот ни наш за финансии д-р Трајко Славевски неодамна забележа раст на БДП за некој мал процент.
Тогаш си помислив. Да бе министерот се владеел по начинот на пресметка на националниот доход, за на крај да добие номинален БДП. Номиналниот бруто домашен производ е вредност на производите и добрата произведени во текот на една година по тековни цени. Значи ако во моментот на пресметка на БДП има инфлација која повлекува и пад на производството тогаш може да се јави и пораст ан БДП. Зошто ? Одговорот е едноставен
Пример : Минатиот период се произвдувале 1000 парчиња х цела 20 денари. Со што вредноста на ГДП била 20000 денари. Ако постои инфалација цената на производот кој се произведувал по 20 денари ќе биде 25 денари, а ќе се произведат 850 парчиња со што добиваме резултат од 21250 денари. Нормално ако ги споредите овие цифри ќе добиете пораст за 1250 денари за разлика од минатата година.

Затоа ако Владата Ве информира дека има пораст на БДП во однос на минатата година, а во моментот има инфлација НЕ ВЕРУВАЈТЕ.

Помош за Мила Спасова

Posted in Општа од Кирил Димески на 21 Ноември, 2008

Од Никола и Виолета Спасови

Нашата ќерка Спасова Мила, родена на 27 aприл 2008 година боледува од dg. Retinopathia prematurorum OU, големо оштетување на видот на двете очи од преголема доза на кислород која ја примала во инкубатор како предвремено родено дете. Има потреба од итно реализирање на оперативен зафат во странство, Белгија, за што се потребни парични средства во висина од 10000 евра кои ние не сме во можност да ги обезбедиме.

Ви се обраќаме со молба да ни помогнете за да може да се реализира овој оперативен зафат.

Паричните средства можете да ги донирате на нашата сметка.

Спасова Мила
Комерцијална Банка
300 007094519605

Телефони за донација
075-143-402 077-143-402 070-143-402

Однапред благодарни
Никола Спасов и Виолета Спасова
телефон за контакт 075-407-351

Дали ???

Само едно големо БРАВО и трипати УРА за Трајкоски.нет кој успешно ги презентирал сите идеи на Слободен софтвер Македонија и Лугола 🙂

Да и ја мислам дека од нив половина се геј, а другата половина се секташи :p

Да да во право си Трајкоски и твоето друштво со неограничена одговорност….. како што го нарекуваш

И да ми текна…не љубомори на тој што сака да направи нешто во животот. А за проектот со УСАИД на кој му купиле кола сигурно не е од еден проект, оти прво УСАИД или бил кој донатор си спороведува ревизија и мониторинг на скоро секој проект.

Следна страница »