Кирил Димески – |< ! R #


Одржана работилница за ГНУ/Линукс

Posted in Работилници и предавања од Кирил Димески на 20 Март, 2007

Денес 20 март 2007 година, во Локалната Младинска Организација „Кузман Јосифоски – Питу “ во Прилеп беше одржана работилница за GNU/Linux .

Предавач беше Кирил Димески. На работилницата беа објаснети начините на инсталација со партиции и без партиции(со форматирање) , беа објаснети програмите кои се бесплатни и програмите кои се со отворен код .

Беа разделени Live CD – a на Kubuntu и Ubuntu Linux и CD полно со FLOSS

Наредна работилница ќе се одржи во Младинскиот Совет во Прилеп.

Доколку сте институција, организација која е заинтересирана за GNU/Linux и FLOSS може да пратите мејл на dkire@taratur.com или пак на info@netismak.com.mk

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: