Кирил Димески – |< ! R #


Излезе OpenOffice.Org 2.2

Posted in слободен софтвер од Кирил Димески на 30 Март, 2007

Вчера излезе OpenOffice2.2.
Подобрувања има многу, но прво што ќе забележите е подобреното прикажување на текст во сите делови на апликацијата. Тоа се должи на тоа што во поранешните верзии опцијата kerning, техника за подобрено прикажување на пропорционалните фонтови, не беше преддефинирано овозможена додека сега е. Исто подобрен е и извозот во pdf формат, кој сега подржува обележувачи и формулари и многу други.
Целосниот список на промени го има на белешките за изданието и на соопштението за печат.
Симнување на македонска верзија тука.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: