Кирил Димески – |< ! R #


Излезе Ubuntu 7.04, Feisty

Posted in ГНУ/Линукс од Кирил Димески на 19 Април, 2007

Денес излезе официјално новата верзија на Ubuntu Linux, Feisty Fawn 7.04. Новитети и очекувања има многу.

Покрај новата верзијата на Ubuntu, која доаѓа со GNOME работна околина, излегоа и Kubuntu (со KDE) и Edubuntu (за образовни цели).

Официјално соопштение можете да прочитате овде. ISO сликите можеби сеуште не се ажурирани на сите огледала, но на главните се. Можете да користите и локални складишта за apt-get од Македонија.

linux.net.mk

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: