Кирил Димески – |< ! R #


Лугоп ќе одржи предавање за ГНУ/Линукс во СОУ „Ристе Ристески – Ричко“

Posted in Работилници и предавања од Кирил Димески на 1 Јуни, 2007

Со мало поместување на терминот на предавањето .
Лугоп во Понделеник 4 Јуни 2007 година(наместо денес), од оправдани причини, според директорот на училишниот центар, ќе одржи предавање за ГНУ/Линукс оперативниот систем, при што ќе се задржиме на Убунту Линукс дистрибуцијата и значењето на слободениот софтвер за Македонија.
Предавањето ќе го слушаат учениците од паралелките за компјутерска техника и автоматика, како и ученици кои сакаат да присуствуваат.

Предавањата ќе ги вршат координаторот на групата и координаторот на секторот за програмирање, ќе бидат поделени ЦД-а со Убунту дистрибуција за 32-битен процесор и 64-битен процесор и летоци за пиратеријата подготвени од Лугола.

Ова е само еден обид ГНУ/Линуксот да се спроведи како наставна тема во училиштата, ќе следаат уште презентации и предавања во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“  и во СОУ тутунско-хемиско„Орде Чопела“ од Прилеп

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: