Кирил Димески – |< ! R #


Поплава со ГНУ/Линукс

Posted in ГНУ/Линукс,Работилници и предавања од Кирил Димески на 5 Јули, 2007

Од 2-5 јули 2007 год. во х.Срна во Маврово, се одржуваше семинар за пиер едукатори за ППИ (полово преносливи инфекции), ХИВ/СИДА, контрацепција….

Јас зедов активно учество на семинарот како претставник на НВО „Скорпион“ од Прилеп.
Семинарот беше добар, дружбата не беше на задоволително ниво, али во секој случај супер си поминавме сите.

Зборот ми беше, на семинарот имаше 25 учесници од кои барем 10-12 се снабдија со ГНУ/Линукс дистрибуција (Убунту и Кубунту Фисти).
Другите не беа заинтересирани или пак мислеа дека ЦД-то кое му го давам било полно со вируси (хухухуху…) ама џабе ми беа објаснувања дека нема вируси и дека му гарантирам 100% сигурност на нивната Windows инсталација ако ги следат упатсвата….ама ти зборувај си……….
Некои побараа дури и посвета на ЦД-њата. Му поделив на сите налепници од Creative Commons и Ubuntu  и така……
Фотки за брзо

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: