Кирил Димески – |< ! R #


Vista is POISON !!! – уште еден факт

Posted in Општа од Кирил Димески на 5 Јули, 2007

Softpedia до крајот на месецот јуни детално го испита Vista кој што работи позади корисничките грбови.

Softpedia e страницата на која што можете да најдете детални информации за софтвер. При истражувањето на процесите на Vista кои што се одвиваат во позадина се заклучи дека околу 20 компоненти на Vista во одредено време испраќаат податоци за компјутерот на корисникот. Што е најлошо некои од овие компоненти не даваат никаква информација дека се испратени ваши податоци. Microsoft, секако тврди дека тие информации нема да се искористат за директна индетификација на корисникот, но фактот дека се одвива нешто без ваше знаење не е добро. Подетални податоци за тоа што прави Vista позади Вашите грбови можете да пронајдете на сајтот на Softpedia.

Затоа, GNU/Linux (дистрибуцијата останува Ваш избор) со него знаете се што му се случува на компјутерот и нема испраќање на никакви информации кои Вие не би сакале да ги испратите.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: