Кирил Димески – |< ! R #


Соработка со порталот Таратур

Posted in ГНУ/Линукс,Организации од Кирил Димески на 16 Јули, 2007

Соработка помеѓу групата на корисници на ГНУ/Линукс од Прилеп, ЛугоП и порталот Таратур.ком е остварена денес, 16 јули 2007 год.

Сите активности на групата, отсега покрај на овој блог ќе можете да ги следите и на порталот Таратур.ком

И благодариме на целата екипа на порталот која ќе овозможува активностите на групата да бидат прикажани пред македонската јавност, преку еден ваков медиум.

Истотака, порталот го поддржува слободниот софтвер и негово движење, а тоа се забележува преку користењето на CMS-от Drupal на нивниот сајт, кој е прилагоден според нивните потреби.

Порталот, се вбројува во спонзорите на групата.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: