Кирил Димески – |< ! R #


ЛугоП презентација

Posted in Општа,Организации,Работилници и предавања од Кирил Димески на 20 Јули, 2007

На ден 23 јули 2007 година со почеток од 10,00 часот во Центарот за поддршка на невладини организации, ќе се одржи завршна презентација во рамките на проектот „Што е GNU/Linux“ .

На настанот се поканети 30 НВОи кои ќе добијат дискови со слободен софтвер (Заврши си работа) и Ubuntu Linux.

На презентацијата ќе говорат Дражен Котески – проектен менаџер во групата и Кирил Димески – координатор на групата.

Во проектот е вклучен и пристап до GNU/Linux и слободен софтвер на сите кои ќе го побараат тоа. Ова е овозможено во просториите на НВО „Скорпион“ од Прилеп и центарот за поддршка на корисници при групата.

Покрај оваа презентација ЛугоП планира и тридневна обука на НВОите кои се заинтересирани за да научат да работат на канцеларискиот пакет OpenOffice.org.

Спонзори на проектот се : Метаморфозис, Скорпион, Био-реклам МБ, Дониа и Таратур.ком

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: