Кирил Димески – |< ! R #


Радио станица на GNU/Linux

Posted in ГНУ/Линукс,Општа,слободен софтвер од Кирил Димески на 20 Јули, 2007

ЛугоП е во тек на преговори да инсталира GNU/Linux на еден компјутер во радио станица во Прилеп.

Радио станицата веќе проба да користи GNU/Linux, а реакцијата беше изненадувачка.

Ова е доказ дека групата ова лето нема да одмара, почнуваат подготовките за денот на слободен софтвер, се работат проекти, се инсталираат GNU/Linux дистрибуции…….

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: