Кирил Димески – |< ! R #


Software freedom day 2007

Денот на слободен софтвер 2007, во Прилеп се одржа на 15 септември под покровителство на Групата на корисници на ГНУ/Линукс од Прилеп, ЛугоП.
Учество зедоа сите членови на ЛугоП, кои постојано работеа и заслужија едно честење.

Прославата започна во предвиденото време, 09,00 утрото со делење на флаери и дискови со слободен софтвер и федора 7 (која не се бутираше), низ прилепската чаршија.

Уште на почетокот, пред да дознаеме за овој проблем беа поделени околу 100тина диска. За овој проблем дознав од Новица кој ме побара околу 10,00 часот.
Веднаш се снајдовме и изреживме 70тина диска со Кубунту 7,04 и 20тина ДВД диска со Федора 7 која ја симнавме од Интранет мрежата на БоНет.

Патем, имавме музика цело време на настанот благодарение на дискџокејот Орде (Цики).

Направивме и проекција на филмот RevolutionOЅ во 15.30 часот

Настанот беше цело време обезбедуван од полицијата.
Како и да е супер си поминавме, освен на крајот што имаше мали проблеми. (некој сака две маички,па ова па она, го загинавме продолжителниот кабел од Мис Стон, мојот кабел од напојувањето, неколку диска со Федора исчезнаа…

Посебна благодарност изразуваме до кабелскиот оператор БоНет кој овозможи на овој ден, да имаме постојана Интернет врска, флаери и маички, прехрамбената индустрија Дониа од Прилеп која постојано ни позајмува проектор и колачи, прехрамбената продавница Био Реклам МБ која постојано се грижи да бидеме освежени и Интернет порталот кој овозможува да бидеме претставени на Интернет.

Фотографии може да најдете на онлајн фото албумот

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: