Кирил Димески – |< ! R #


Претседател

Posted in Општа,Организации од Кирил Димески на 26 Септември, 2007

Епа ај да се пофалам :))
Денес во Локалната младинска организација „Кузман Јосифоски – Питу“, се одржаа избори за претседател.

Кандидатурата беше доброволна, со поднесување на лична биографија кај одговорниот професор.
За претседателското место се бореа двајца кандидати, јас и Петар Мрчески.
Мојата предизборна кампања беше следната :

  • гласајте за мене, брашното, млекото, маслото ќе биде поевтино;
  • гласајте за мене, водата ќе биде чиста, нема да се труеме повеќе со вода со хлор..

Не, шалата настана, супер си поминавме на избори.

Гласањето беше тајно, со гласачко ливче.
Јас добив 41 глас, а Петар 20 со што убедливо се гледа разликата помеѓу двајцата кандидати :).
Но Петар сега е мој помошник, генерален секретар.
Прославата беше во ЛМО „Кузман Јосифоски – Питу“.

Update (28 септември 2007) : Инсталирав Kubuntu на компјутерот во канцеларијата, ама е супер 🙂

Фотки за скоро….

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: