Кирил Димески – |< ! R #


Кампања „ГНУ/Линукс, мојот пријател“

Денес официјално започна кампањата „ГНУ/Линукс, мојот пријател”, која е замислена како предавање/презентација за ГНУ/Линукс во сите средни и основни училишта во Македонија.

Прво училиште беше ОУ „Климент Охридски“ каде учев до 8 одделение.
Предавањето беше наменето за учениците кои ја посетуваат информатичката секција.

Настанот помина супер, барем така јас мислам. Неколкумина ми оставија впечаток со нивното знаење и заинтересираност за материјата која се спомнува.

Епа тоа настанот продолжува во другите училишта, можеби во СОУ гимназија „Мирче Ацев”

A, да ќе заборавев ФОТКИ.

Advertisements

One Response to 'Кампања „ГНУ/Линукс, мојот пријател“'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Кампања „ГНУ/Линукс, мојот пријател“'.

  1. Јес said,

    Кирца… добар почеток… Само напред


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: