Кирил Димески – |< ! R #


Упатство за програмирање во Python

Давам чесен збор дека од утре 7 јануари 2008 година ќе почнам да го пишувам прирачникот за прграмирање во програмскиот јазик Python.

Не дека сум некој професионалец за програмирање, но би се обидел да ја доближам основата кон сите кои сакаат да почнат со програмирање во Python.

Очекувајте дело на околу 50 страници, лиценцирано под CC за една седмица

13,01,2008 Update : Работата со упатството малку ќе ја одложам, бидејќи имам пукната капилара во окото и така да неможам многу да бидам пред компјутер. Им се извинувам на сите кои сакаа да го видат упатството до понеделник, ама барем уште една недела не очекувајте го 😦

Advertisements

2 Responses to 'Упатство за програмирање во Python'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Упатство за програмирање во Python'.

 1. Act1v8 said,

  Викај ако ти треба помош!

 2. Кирил Димески said,

  Па можи да на направиш насловната страна. 🙂
  Пример :

  Кирил Димески – најгоре на почетната
  Прирачник за програмирање во Python “Python стапка по стапка“ – во средина и стави некоја сликичка или пак дизајнирај ти нешто ако сакаш 🙂
  2008 Кирил Димески CC BY – најдолу на страната


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: