Кирил Димески – |< ! R #


Состанок на ЛугоП

Штотуку заврши состанокот на групата ЛугоП.  На состанокот зборувавме за некои промени во однос на организираноста на настаните и самото регрутирање на членовите, со што дојдовме до заклучок дека онлајн сосатноците се најдобриот начин на комуникација.

Како што се справува со проблемот од малку активисти, целата заедница така и ние. Прилепската заедница остана да не речам на 8 члена кои се трудат постојано да се активираат на разни начини. Некои од останатите одат на работа или пак се на училиште или на студии.  За планираниот проект за 2007 год, 3 дневен семинар за GNU/Linux насловен како „GNU/Linux како алтернатива“ решено е да отпочне од Вторник 29,01,2008 и да заврши на 01,02,2008 со што на 31,01,2008 нема да се одржуваат предавања.  На овој семинар се пријавени 6 лица кои ќе бидат обучени да инсталираат GNU/Linux, да го конфигурираат системот, да менаџираат корисници и сл.

Деновиве сакам да напишам некој извештај за работата на групата во 2007 година, ама ќе видам може да го оставам тоа за другата недела. Прирачникот за Python уште малку ќе биде готов 😉

Се спомна да се смени логото на групата.  Затоа ќе ја молам цела заедница да помогне околу ова 🙂

Кирил Димески, за Вашата телевизија со нови информации се јавуваме наскоро.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: