Кирил Димески – |< ! R #


Прочка 2008

Posted in Општа,Организации,дешавки,моја од Кирил Димески на 12 Март, 2008

Во Прилеп во неделата беше прославен православниот празник прочка, каде што помалчите бараат прошка од постарите. За таа цел оппштината и одборот за прослава на прочка ја продолжија традицијата за прославување на овој ден и направија еден успешен карневал. Инаку Прилеп е влезен во европскиот круг на градови каде се прават карневали по повод некој празник.

Фотки тука

Advertisements

One Response to 'Прочка 2008'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Прочка 2008'.

  1. iacovibus said,

    * rofl *

    процедурално: како е можно да се организира карневал од градските татковци по повод олеснување на Православен обичај (во случајов, олеснување на Прочка)? значи, за таа цел општината станува пагано-православен фацилитатор?


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: