Кирил Димески – |< ! R #


Windows Update не функционира на IE8

Posted in Мајтапи,Општа,технологија од Кирил Димески на 12 Март, 2008

Првата бета верзија на Internet Explorer 8, која минатата недела ја објави Microsoft, меѓу другите бројни багови како што се уривање и неправилно прикажување на интернет страниците, покажала и дека е некомпатибилна со Windows Update. При посетување на овие страници со новиот IE, ќе добиете порака дека страницата не работи со моменталниот web browser и дека треба да ја посетите со Internet Explorer 5 или некоја друга верзија.Овој проблем може да се заобиколи ако се користи опцијата „Emulate IE7“ во оваа верзија на Internet Explorer, која е ставена за компатибилност, но бара рестартирање на програмата. Вреди да се спомне дека Microsoft планира да им овозможи на web дизајнерите да ја вклучат овие опција со користење за тоа предвидениот таг на страниците, но секако во сегашната верзија оваа можност поради нужното рестартирање е бескорисна.

IDIVIDI 

Епа затоа Mozilla Firefox

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: