Кирил Димески – |< ! R #


Што ако немав GNU/Linux ?

Posted in ГНУ/Линукс,Општа,моја,слободен софтвер,технологија од Кирил Димески на 26 Април, 2008

Што ако немав GNU/Linux е прашањето кое секојдневно си го поставувам и конечно дојдов до заклучок.

Ако немав GNU/Linux немаше :

  • да знам дека USB конекторите и LAN ми се поврзани на ист IRQ
  • да знам дека со софтверот може да истражувам, да пребарувам, да учам
  • да знам дека софтверот се локализира благодарение на отворениот код
  • да знам дека постојат и отворени формати
  • да знам дека постои и друг оперативен систем наместо Windows
  • да знам дека вистинското име на GNU/Linux не е само Linux 🙂
  • да знам дека постоел Richard Stallman и Linus Torvalds
  • да знам дека може да го користам компјутерот на многу лесен и едноставен начин
  • да научам Python

И уште многу други работи….

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: