Кирил Димески – |< ! R #


Edubuntu ?!

како продолжение на претходниот текст би си зел за право да кажам дека како што оди целата работа со проектот „Компјутер за секое дете“ паѓа во вода.

Зошто ?

Денес добив мејл од Karsten Gerloff истражувач на UNU-MERIT.  Типот го запознав во Белград на работилницата за слободен софтвер. Како ученик му помогнав нешто околу неговото истражување на Балканот односно актуиелно беше тогаш дека македонските ученици ќе користат Edubunt.

Денес тотално се разочарав од мејлот… Знам дека е приватност но морам да пренесам некоја реченица од него.

that's a sad story. The person who is running the project simply
didn't get back to me after numerous requests. I tried and tried,
but couldn't get a response.
.............
It's a bit disappointing that the government apparently simply
didn't want to talk about the project. But there's nothing I can

do about it.

И после ова што да речам ?

Advertisements

5 Responses to 'Edubuntu ?!'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Edubuntu ?!'.

 1. Act1v8 said,

  Ништо нема да речеш. Ако Карстен праќал мејлови до владиниот човек, тука е многу јасно дека нема да добие одговор бидејќи во Македонија тие луѓе имаат мејл колку да го имаат, не да им служи за нешто. 🙂

 2. Џокица said,

  После ова да речиш…. ДОЛУ ВЛАДА!!! И тоа што погласно… и не само ти…


 3. Што паѓа во вода? Кого пробал да контактира? Или пратил мејл на погрешно место или па не бил доволно упорен, секогаш може да се јави и по телефон ако му е толку важно. Нека проба..

 4. Кирил Димески said,

  НЕ ДА РЕЧАМ ДОЛУ ВЛАДА – ТУКУ ЌЕ ПИСКАМ

  @Arangel
  Целото истражување е пропаднато, бидејќи најхардкорот Иво Ивановски не му одговорил на неговиот телефонски повик иако оставил порака во кабинетот и сл.

  Плус пошти, електронски комуницирале и слични глупости ама ништо не успеало.
  Проектот беше успешен рекле за оследен пат од кабинетот откако ги побарал за последен пат на телефон.


 5. Јеби га. Информациите можеш да му ги дадеш и ти, не гледам зашто да пропадне истражувањето поради тоа што не го добил министерот на телефон?

  Информациите се јавни објавени се секаде, земи преведи ги прати му ги и чао.


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: