Кирил Димески – |< ! R #


Реакција по повод тендерот

Многу сакам да присуствувам на состанокот со ПЕП, но имам обврски и неможам да стигнам.

Ќе кажам сега се што мислам дека треба да го пренесам на тој состанок во некаква „наџинџана“ форма.

Значи јас почитувани мои читатели да се пофалам активно учествував и го координирав преводот на StarDict, речник кој може многу да ви послужи во работата. Речникот се подигнува на Windows и GNU/Linux. Интерфејсот е елегантен и едноставен така што може лесно да се снајдете ииз апликацијата. Преведен е на многу странски јазици, вклучувајќи го и нашиот. Најпрво Новица, па јас почнавме да се грижиме околу него. Зошто брблам околу историјата на него и кој преведувал и мател ?

Скама да искажам јавен револт во врска со тендерот на ПЕП за локализација на слободен софтвер кој е веќе локализиран на македонски јазик од страна на заеницата. Сакам да кажам дека мојот труд и време кои ги вложив, ги вложив од чиста љубов и посветеност на софтверот кој е слободен. Несакам да добијам никави пари за преводот. Не сакам да не се цени мојот труд и време. Затоа реагирам… Почитувани…..сакам да кажам дека ако до толку ви се даваа пари за нешто моежвте да купие некоја од книгите кои се на листата на желби од Слободен софтвер Македонија или пак да донирате за нејзината работа. Ако веќе не го сакавте тоа можевте да донирате на различни проекти преку нивните веб сајтови, со што ја поддржувате нивната работа и развој на апликацијата.

Толку од мене……….

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: