Кирил Димески – |< ! R #


Т`га за Компј`тер

Posted in Општа,технологија од Кирил Димески на 5 Август, 2008
Ова го ископав од овде 😀

O`релски крилја как да си метнех
и накај дома да си прелетнех
во моја соба ја да си идам
да видам кревет,
јастук да видам
да видам дали и тамо
је досадно како вамо.

Ако пак и тамо је досадно ко вамо
на п`т далечен ќе се стегнам
и до компјутерот ке си пребегнам
к`де мониторот светло угревјат
к`де интернетот стално работат.

Овде је досадно и досада ме обвива
и зелена табла зид покрива
креди, сунгери, лекции
лоши мачители, учители
околу учители, наставници бедни
а в гради мисли темни.

Не, ја не можам овде да седам
не, ја не можам учебник да гледам
дајте ми крилја ја да си метнам
и дома да си прелетнам
у моја соба ја да си идам
да видам маус,
тастатура да видам.

Тамо мониторот греит душата
и тастатурата штракат в зората
тамо Google и Mozilla
со сета раскош ги растурила.
Бела тастатура гледаш белеит,
а си од маус сино темнеит.
Google погледаш или Mozilla
сегде интернет је хубавина.

Тамо по срце на маус да штракам
монитор да светит, ја да сурфам.

Advertisements

5 Responses to 'Т`га за Компј`тер'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Т`га за Компј`тер'.

 1. Act1v8 said,

  Хаха… го знам ова… Многу е добро направено, нема што.

 2. Бадијалџија said,

  Оригинал
  http://www.badijala.com/showthread.php?t=102268

 3. Miladin said,

  Едно ме интересира, што врска има Mozilla со компјутерот не сфаќам… Освен ако не мислел на Фајрфокс… 😉

 4. Bobby said,

  Доста работис одмори малку, 2-3 месеци те нема да пишиш нов пост:P

 5. Кирил Димески said,

  Боби абе знам за шо ми зобруваш 🙂
  Не работам толку многу бе па и ти туку немам време да седнам да изгубам така цел ден на Интернет за да пишам нешто… Знајш како е мислам


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s


%d bloggers like this: